Vi ser varandra på avstånd. Jag ler och vinkar till sådär som man gör när man träffar någon man inte sett på länge. Men Katja Janford har en intensivare blick. Hon skyndar sig ut från bolaget på Drottninggatan i Helsingborg och påsen med flaskor skramlar högt när hon studsar fram mot mig. Jag hinner inte ens med en kram och ett hej. ”En liten bok om löpning. Du måste skriva den”. Jag blev helt tagen på sängen. Vi hade inte setts på säkert två år. Inte efter att Katja flyttat till Stockholm och gett sig in i reklambranschen. Jag skrattar lite nervöst. ”Haha ok, kanske det?”. Hon tittar på mig och ler. ”Det är genialiskt. Gör det!”. Vi utbyter några korta fraser till och sedan går vi våra skilda vägar. Vad Katja syftade på den där vårdagen 2014 var en bild jag lagt upp på instagram. Min lilla bok med tankar om löpning. Den som på olika sett lett fram till denna bloggen. Jag kallade den ”en liten bok om löpning”. Två år senare sitter jag här och funderar. Den där lilla boken. Är det dags nu?

Så började det hela. En liten bok om löpning föddes. Jag skriver för fullt och jag ser fram emot att dela med mig av den till er. Är ni nyfikna på boken? Skriv upp er som prenumerant på bloggen (se längre ner) så får ni kontinuerlig info om den!